Over Marian Habets

 

 

 

 

 

 

Door mijn werk in de gezondheidszorg ontmoette ik regelmatig mensen die het lastig vonden om hun huishouden, administratie of hun spullen te organiseren. Daardoor kon het soms gebeuren dat de hoeveelheid spullen hen boven het hoofd groeide. In de loop van maanden of jaren was hun woonplek overvol en onoverzichtelijk geworden en daarmee werd hun leven steeds ingewikkelder. En eenzamer, want ze durfden soms uit schaamte niemand meer thuis uit te nodigen. Het ordenings- en verzamelprobleem van deze mensen had vaak te maken met hun psychische kwetsbaarheid.

Ik heb gemerkt dat ik het fijn vind om mensen in zo’n situatie te kunnen ondersteunen en hen te helpen met orde scheppen.

woordwolk Marian

Een kast vol mogelijkheden

In mijn eigen huis had ik echter ook het een en ander verzameld. Als rechtgeaard creatieveling zag ik in elk ding mogelijkheden om er nog eens iets van te maken. Binnenkort zou ik Echt Gaan Beginnen met het omzetten van al deze dingen in kunstwerken en unieke voorwerpen, het was alleen een kwestie van tijd vrij maken. Je begrijpt al dat dat er niet van kwam. Gevolg: kasten en dozen en zakken vol met voorstadia van interessante creaties. En te weinig ruimte voor de spullen die ik dagelijks nodig had. Door op een gegeven moment een keuze te maken voor wat ik nu echt wilde doen, kon ik het besluit nemen om de ‘creatiespullen’ voor een groot deel weg te doen.
Dat gaf me de leefruimte die ik nodig had.

We hebben behoefte aan ordening

Deze en andere ervaringen hebben mij geïnspireerd om me te verdiepen in alles wat met ordenen en organiseren te maken heeft. Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is als je woon- en leefplek genoeg ruimte en licht biedt om op jouw manier te kunnen leven en werken. De een houdt nu eenmaal van een kamer vol met antieke spulletjes, terwijl de ander floreert bij een minimalistische inrichting. Ik woon alleen, jij bestiert misschien een druk gezin. Wat we echter gemeen hebben is de behoefte aan ordening van onze spullen. Het is heel stressvol en tijdrovend als je steeds weer dingen kwijt bent. Zowel jij als je spullen en papieren zijn gebaat bij vaste en logische opbergplekken. Jij ruimt snel en moeiteloos op want je weet precies waar alles thuishoort. En je spullen, die je immers hebt aangeschaft om er plezier en nut van te hebben, krijgen de aandacht en de ruimte die ze verdienen.

%d bloggers liken dit: